Ieder tot zijn recht op de juiste plek
Samengevatte jaarrekening Vebego International 2013
Innovatie

Zorg in Zwitserland vraagt om CarePeople

Nieuwe startup Vebego

“Zwitserland is in menig opzicht vergelijkbaar met Nederland. Ook hier is sprake van vergrijzing, waardoor er meer vraag is naar zorg terwijl steeds minder mensen kiezen voor een baan in deze sector. Met CarePeople willen we in die groter wordende behoefte voorzien. We leveren gekwalificeerde verpleegkundigen en verzorgenden voor ziekenhuizen, verpleeginstellingen en de thuiszorg. Daarnaast bieden we particuliere verpleging en verzorging, en schoonmaakdiensten aan huis. Per uur of de klok rond.”

Aan het woord is Ton Goedmakers, algemeen directeur van de Vebego-bedrijven in Zwitserland. Het op 1 augustus 2013 gestarte CarePeople bemiddelt in ziekenhuispersoneel en thuiszorgmedewerkers. Maar als steeds minder mensen kiezen voor een baan in de zorg, waar haalt CarePeople ze dan vandaan? “We proberen die mensen die in de markt zijn aan ons te binden, en we zullen ook zelf nieuwe bronnen moeten aanboren.”

Verbinding zoeken met zusterbedrijven

“Door een verbinding te leggen met Vebego Services hebben we een mogelijke eerste bron. Schoonmaakmedewerkers van Vebego Services die zich willen ontwikkelen, kunnen via ons een opleiding volgen van het Zwitserse Rode Kruis. Met het diploma op zak mogen ze ook licht verzorgende taken uitvoeren, waarmee CarePeople vele nieuwe ‘handen aan het bed’ creëert. Ook onderzoeken we of we gespecialiseerd ziekenhuispersoneel van zusterbedrijf EMC, waarvan er nu in Nederland een overschot is, hier in Zwitserland aan de slag kunnen helpen. Hiermee zijn we ondertussen al in een vergevorderd stadium: de eerste kandidaten staan te trappelen om te beginnen.”

Net iets bijzonderder

“Om een vliegende start te maken, hebben we bovendien samenwerking gezocht met enkele ervaren mensen uit de branche. Professionals die kunnen bogen op een jarenlange trackrecord in de gezondheidszorg en personeelsdiensten. En die het samen met ons net iets bijzonderder willen doen dan concurrenten in Zwitserland. Als we daarin slagen willen we in 2016 een aansprekende landelijke speler zijn in de Zwitserse personeelsmarkt voor de gezondheidszorg. Met name ook in de private thuiszorg. We streven naar een omzet tegen die tijd van € 10 miljoen. 

 

Terug naar boven