Hago Zorg leerbedrijf ZAP Gilde
Zorg in Zwitserland vraagt om CarePeople
Duurzaamheid

Ieder tot zijn recht op de juiste plek

Westrom-Risse: detacheren met vangnet

Bij De Risse Groep in Weert werken mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Vanwege een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking komen ze niet zomaar aan de slag bij een regulier bedrijf. In de gemengde teams van Westrom-Risse Facilitair en Risse-Westrom Groen, joint ventures van Vebego, lukt dat wel.

Directeur Jan Karel Jobse van De Risse Groep vat kort samen waarom de samenwerking met Vebego zo’n succes is: “Wij weten hoe we het beste uit deze mensen halen en Vebego is goed in ondernemen.” Vanaf 2008 werken de twee organisaties samen. “We zagen dat er steeds minder mensen geïndiceerd werden om bij ons wsw-bedrijf te kunnen werken. Om de bedrijfscontinuïteit en de groei te beschermen en het rendement te verbeteren, zochten we samenwerking met een commercieel bedrijf. In Vebego zagen we een marktpartij die niet alleen oog heeft voor het bedrijfsmatige deel, maar ook affiniteit met deze groep werknemers. Een bedrijf met zorg voor mensen.”

Na De Risse Groep, sloot ook wsw-bedrijf Westrom uit Roermond zich aan bij de joint venture. Zo ontstond in 2010 Westrom-Risse Facilitair en per 1 januari 2014 Risse-Westrom Groen. In het facilitair bedrijf werken zo’n 300 mensen, in het groenonderhoud ongeveer 400.

 

Op de goede plek

Binnen de twee bedrijven hebben niet alle medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. “We hebben ook collega’s in dienst die wél al het werk aankunnen, op alle mogelijke plekken. Kwetsbare mensen moet je namelijk niet alleen op pad sturen. Die functioneren beter samen met reguliere collega’s. Als je medewerkers samen inzet op de goede plek, komt iedereen tot zijn recht.”

Blijven begeleiden

Om zoveel mogelijk werk te kunnen bieden, nam De Risse Groep het initiatief voor een regionaal MVO-platform: Konnekt’os, een stichting waarbij nu 85 bedrijven zijn aangesloten. “Steeds meer bedrijven hebben plaats voor mensen met een beperking. Vooral omdat deze werknemers zo ambitieus en gemotiveerd zijn. En het is een vorm van investeren in de maatschappij.”

Over een drempel

Detacheren bij een regulier bedrijf betekent wel dat sommige medewerkers over een drempel moeten om ‘buiten’ te gaan werken. “Als je alleen de beschermde omgeving van de sociale werkvoorziening kent, kan het even spannend zijn. Maar buiten die muren werken vergroot het gevoel van eigenwaarde; al snel wil zo iemand nooit meer terug. En zo wel, dan staat de deur altijd open. We blijven het vangnet.”

Terug naar boven