Vebego Innovations presenteert de maand van …
Dienstencheques
Innovatie

Welkom in de @llyfamily

Succesvolle mobiele innovatie verlegt grenzen

In 2012 lanceerde Hago Next @lly, de smartphone-app die het werk van schoonmakers makkelijker en leuker maakt. Met de app melden schoonmakers zich digitaal af en aan, scannen ze de schoon te maken ruimten, bestellen ze zelf eenvoudig schoonmaakmiddelen en -materialen, melden ze storingen of gebreken, ontvangen ze opdrachten van de klant, registreren ze hun werkzaamheden en onderzoeken ze de klanttevredenheid. De katalysator achter het vakmanschap van onze mensen.

Omdat schoonmakers met @lly zelfstandiger werken, hebben ze meer plezier in hun werk. Ook zorgt @lly voor meer verbondenheid tussen de medewerkers. Het systeem meldt wanneer iemand jarig is of zijn jubileum viert, medewerkers kunnen met elkaar bellen en sms-sen en via de nieuwsbutton zijn de laatste ontwikkelingen in een mum van tijd verspreid.

Transparant schoonmaakproces

Voor opdrachtgevers is het grote voordeel dat het schoonmaakproces geen vraagtekens meer oproept, maar dat het een transparant proces is waarin elk gefactureerd uur te herleiden is. Facility Managers hebben 24/7 inzicht in gewerkte uren, schoongemaakte ruimten en uiteenlopende kwaliteitsmetingen. En ze genieten naast meer grip op schoon ook van vrolijkere schoonmakers over de vloer.

Na het bewezen succes bij Hago Next is de app vertaald naar diverse andere branches waarin Vebego-dochters actief zijn. Een overzicht:

Zorg@lly

Omdat schoonmaken in de zorg meer gebonden is aan diverse regels en voorschriften, zijn in de Zorg@lly werkinstructies, arboregels en schoonmaakprotocollen van de zorgorganisatie opgenomen. Ook beschikt de Zorg@lly over een beddenbeheerfunctie waarmee de Facility Manager ziet wanneer, waar welk bed door wie is gereinigd. En dankzij de NFC-technologie waarmee schoonmakers de schoon te maken ruimte scannen bij binnenkomst en vertrek, komt de Zorg@lly ook tegemoet aan de wens van de Inspectie voor Volksgezondheid, te weten een aftekenlijst in iedere patiëntenkamer.

Cleanroom@lly

In samenwerking met een opdrachtgever in de high-end electronica is de Cleanroom@lly ontwikkeld. Deze @lly heeft een nieuw design en specifieke klantfunctionaliteit voor de schoon-maak van cleanrooms, zoals een reminder als een cabine nog niet is schoongemaakt, een deadline voor schoonmaak-opdrachten en een unittest om stabiliteit en performance te waarborgen.

@lly Zwitserland

Speciaal voor de Zwitserse markt is @lly Zwitserland ontwikkeld. De functionaliteit is vergelijkbaar met @lly, maar met een nieuw design en @lly spreekt het eerste woordje Duits. Als extra optie heeft @lly Zwitserland een registratiefunctie waarmee het systeem bijvoorbeeld het verbruik van toiletpapier kan registreren om zo de voorraad up-to-date te houden.

Mobi@lly

Voor de efficiënte schoonmaak van bussen en treinen is de Mobi@lly ontwikkeld. Net als de Zorg@lly werkt ook de Mobi@lly met NFC, te vergelijken met het registratiesysteem van de OV-chip. Schoonmakers van Hago Transport melden zich met de Mobi@lly digitaal af en aan, scannen de schoon te maken bussen en treinen, melden storingen of gebreken en registreren hun werkzaamheden. Specifiek voor de Mobi@lly is de inspectiemodule waarmee ze registreren of de bandenspanning van de bussen nog voldoende is en of het oliepeil in orde is.

Retail@lly

Speciaal voor zusterbedrijf Eccos in Duitsland is de retail@lly ontwikkeld. Eccos levert allerhande personeel voor winkels en warenhuizen. Met de retail@lly kunnen de medewerkers grote delen van de winkel ‘beheren’. Zo melden schoonmaker zich digitaal aan en af en bestellen ze zelf eenvoudig producten en materialen, ontvangen vakkenvullers opdrachten van de klant en registreren logistiek medewerkers hun werkzaamheden.

Flex@lly

Vebego verwacht in 2014 de Flex@lly te lanceren. In eerste instantie voor flexcollega’s van dochterbedrijf Tence, later voor heel flexwerkend Nederland. Met de Flex@lly houden flexwerkers onder meer hun uren bij, zoeken ze banen, ranken ze werkgevers en komen ze in contact met andere flexwerkers op de community waar ze ook tips uitwisselen, veelgestelde vragen bekijken en eventueel zelf beantwoorden. Ook verstrekt de Flex@lly informatie voor de werkdag, zoals de aanvangstijd, een routebeschrijving naar de werkgever en OV-informatie. En Flex@lly helpt flexwerkers de ambities die ze op het ambitieplatform kenbaar hebben gemaakt, te verwezenlijken.

Terug naar boven