Balanz Facilitair lichtend voorbeeld Participatiewet
Weten waar medewerkers waarde aan hechten
Duurzaamheid

Van glazenwasser tot allround gevelspecialist

Op alle fronten sterk

Glazenwassers die allround gevelspecialist worden. Dat is het doel van de anderhalf jaar durende cursus van Fortron. De eerste vijf gemotiveerde voormannen zijn in september met de opleiding gestart. Volgens Lilian Entingh, opleidingsmanager van Fortron, is het een logische vervolgstap in hun loopbaan. “Ze maken deel uit van een groep die in 2011 een Mbo-opleiding tot voorman met succes afrondde.”

“De cursus speelt in op de vernieuwde dienstverlening van Fortron: Totaal Gevelmanagement. In tegenstelling tot periodiek groot onderhoud, staat Totaal Gevelmanagement voor regelmatig klein onderhoud aan de gevel. Dat houdt in dat onze mensen niet alleen de ramen en gevels wassen, maar ook controleren of rubbers zijn verweerd, de zonwering scheef hangt of gevelplaten loslaten. Na inspectie, brengen én houden ze de conditie van de gevel weer op peil.”

 

Steeds meer gevelspecialisten

De aanstaande specialisten zitten elke twee maanden een dag in de schoolbanken. Ze doen product- en materiaalkennis op, leren hoe ze de conditie van een gevel moeten meten (NEN 2767) en krijgen les over apps en computerprogramma’s die hen helpen bij hun nieuwe taken. Ook worden ze bijgespijkerd in de laatste stand van zaken in commercie en gastvrijheid. Entingh: “Ze zijn kortom, op alle specialistische fronten goed uitgerust om opdrachtgevers optimaal van dienst te zijn.”

 

 

Terug naar boven