Gemanaged en geconsolideerd
Bestuur

Bijzonder

2013 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar. Bijzonder omdat we zeventig jaar bestaan – om maar eens wat te noemen. Waardoor we een paar grijze haren hebben, en een zeker recht van spreken op sommige fronten. Maar naar aanleiding waarvan we vooral kunnen constateren dat we eigenlijk nog net zo nieuwsgierig en lenig zijn als toen we ooit begonnen. Hoe de contouren van het huidige Vebego in het Hago van 1943 al zichtbaar waren, is namelijk opmerkelijk.

De omzet in het eerste jaar – 800 gulden – kwam uit onze activiteiten voor het mijnwerkersgezellenhuis Terminus, de vroedvrouwenschool (zorg), onze werkzaamheden voor de Limburgse Tram Maatschappij (transport), de glasbewassing en de kantorenreiniging voor een opdrachtgever als DSM.

 

En het Hago van toen heeft nog meer overeenkomsten met het Vebego van nu. Het respect voor vakmanschap en een gezonde argwaan richting het fenomeen management. Zeker als die het contact met de werkvloer dreigt te verliezen.

Via apps en andere online platformen koppelen we anno 2013 back-offices en klanten rechtstreeks aan onze vakmensen, waardoor het zelfregulerende vermogen van de werkvloer aan kracht wint. Waardoor vakmanschap als het goed is weer ouderwets vanzelfsprekend wordt. Mits je daar vertrouwen in hebt. Want dat is een voorwaarde, en de rode draad in zeventig jaar Vebego.

Bijzonder?

We hebben vertrouwen in mensen. Maar met vertrouwen moet je om kunnen gaan. We zien dat nieuwe collega's dat óf te spannend vinden, en ze ons snel verlaten, óf het zit als gegoten en ze blijven vele tientallen jaren. Vertrouwen en de bijbehorende bereidheid om te investeren op lange termijn; wellicht is dat het wat Vebego bijzonder maakt?

We hoeven investeringen niet altijd morgen terugverdiend te hebben. Zou dat wel een vereiste zijn, dan zouden de meeste innovaties het licht niet zien. Dan zouden softwarematige innovaties als de @lly-app wellicht niet bestaan hebben en een bedrijf als CleanDeal niet opgericht zijn. En zouden meer hardwarematige pareltjes als Fortrons Façade Brush en Hago Zorgs ‘Bed on Demand’ misschien op de tekentafel blijven liggen.

Met een beetje geduld, geloof en doorzettingsvermogen kom je, zo blijkt, een heel eind. De kracht van het geloof in die ander en constructief samenwerken laten zich ook voelen waar we samen met overheden toekomstmaatregelen toetsen. Waar we onderzoeken hoe we door het inzetten van dienstencheques voor meer dan 125.000 laagopgeleide Nederlanders nieuwe banen kunnen creëren.

Een steentje dat we graag bijdragen in het jaar dat draaide om het woord ‘participatiemaatschappij’. Een term waar we ons bij thuis voelen. Met tal van joint ventures in de publieke sector. Met maatschappelijke bijdrages door meerdere dochters aan initiatieven als het Oranje Fonds, NLDoet, het Ronald McDonald Huis en de verschillende opleidingsgildes zoals we die in de zorg hebben.

Tel daar de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaakbranche waar onze bedrijven zich sterk voor maken bij op. Of het behalen van de MVO Prestatieladder niveau 4 door Hago (als eerste schoonmaakbedrijf van Nederland dat op die manier maatschappelijk ketenverantwoordelijkheid neemt!). En zie natuurlijk ook de Vebego Foundation.

Best bijzonder

Als je dat zo eens op een rijtje zet, is het best bijzonder wat we mogen doen. Met de klemtoon op mógen, want al 70 jaar is de relatie met die ander belangrijker dan de zakelijke transactie. We hopen dat dat ook spreekt uit dit verslag. Dat wat ons betreft alle stakeholders onverdeeld onderdeel uitmaken van ons doen en laten. Van behaalde successen in het verleden tot het samen benutten van nieuwe, en als het even kan, bijzondere kansen en mogelijkheden.

Leeswijzer
In dit jaarverslag zijn drie bijzondere zaken verder uitgediept. Als lezer nemen we u mee in het wel en wee van Vebego als groep van bedrijven, laten we u graag kennis maken met onze unieke aanpak in duurzaamheid en vindt u een aantal voorbeelden van innovaties die in 2013 de revue zijn gepasseerd en die we veelal samen met opdrachtgevers hebben ontwikkeld. De onderwerpen worden met een algemene inleiding gepresenteerd, waarna diverse praktijkvoorbeelden volgen.

 

Terug naar boven